Va rog,îmi puteți spune dacă e necesar bilet pe ruta Miercurea Ciuc Cluj Napoca la clasa întâi la interregio unui copil de 5ani?Multumesc anticipat!

Trenurile Regio Calatori nu circula in relatia mentionata.

Regulile generale privind calatoria copiilor sunt urmatoarele :

  • pentru copii până la 5 ani împliniţi, dacă nu se cere loc separat, transportul este gratuit.
  • pentru copiii până la 5 ani pentru care se cere loc separat si pentru cei între 5 şi 10 ani împliniţi se acordă reducere 50%

La trenurile cu regim de rezervare, tariful tichetului de rezervare a locului se plăteşte integral .

M-ar interesa daca pentru un veteran de razboi poate fi insotit pe biletele gratuite de clasa 1 de doua persoane?

Beneficiarii Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, cu modificările şi completările ulterioare, (veterani de război), au dreptul la călătoria gratuită pe calea ferată,  la clasa 1 sau clasa 2, cu toate categoriile de trenuri.

Beneficiază de gratuităţile arătate:

  • titularii, posesori ai legitimaţiilor de veterani de război, emise de asociaţiile de veterani de război şi a biletului de călătorie gratuită acordat în baza Legii 44/1994, clasa 1 sau clasa 2;
  • însoţitorii veteranilor de război (se permit mai mulţi însoţitori, obligatoriu  însoţindu-l pe titular);
  • soţul/soţia titularuluisau alte persoane mandatate de titulari, pe bază de procurăautentificată (pot călători  şi singuri).

Va rog sa-mi spuneti daca tichetele CFR la legea 189/2000 sunt transmisibile prin imputernicire prin notar fara prezenta titularului in tren.

Beneficiarii Decretului Lege 189/2000 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive etnice(persecutaţi etnic), au dreptul la călătoria gratuită pe calea ferată,  la clasa 1, cu toate categoriile de trenuri.

Beneficiază de gratuităţile arătate:

  • titularii (persoane persecutate din motive etnice), posesori ai talonului special pentru călătoria gratuită pe calea ferată emise de Casa Naţională de Pensii;
  • însoţitorii titularilor (un singur  însoţitor, obligatoriu  însoţindu-l pe titular)

Se pot achizitiona bilete de tren si in tren la acelasi pret ca la caserie, in cazul in care nu am timp sa cumpar de la caserie ? sau se vand cu suprataxa?

Calatorii care se urca din statii fara case de bilete vor achiziţiona legitimatii calatorie de la personalul de tren, la tarif de casa.

Călătorii care urcă în tren, fără legitimaţii de călătorie (deşi în staţia de urcare exista posibilitatea procurării acestora), cu legitimaţii de călătorie incomplete sau cu legitimaţii de călătorie care nu sunt valabile, pot obţine bilet de la personalul de tren, conform tarifului de taxare în tren, fără a beneficia de reducerile tarifare, la care în mod normal ar avea dreptul (elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, persoane cu handicap, etc). Acest tarif este mai mare decât tariful de la casa de bilete. 

TOATE STATIILE EMIT LEGITIMATII DE CALATORIE CU ANTICIPATIE DE 30 ZILE

Pana la ce varsta nu platesc copii bilet?

Reglementari proprii Regio Calatori

Pentru copiii care nu au împlinit vârsta de 5 ani, la data începerii călătoriei (0 – 4,99 ani), dacă persoana însoţitoare nu cere loc separat, transportul este gratuit, fără legitimaţie de călătorie. Gratuitatea se acordă atât la clasa 1 cât şi la clasa 2, la trenurile de orice rang.

Copiii mai mari de 5 ani, care nu au împlinit vârsta de 10 ani la începerea călătoriei (5 – 9,99 ani), precum şi cei mai mici de 5 ani, când solicită loc separat, au o reducere de 50% din tariful trenurilor de orice rang. Tichetul de rezervare se achită integral. Reducerea se acordă atât la clasa 1 cât şi la clasa 2.

În toate cazurile, însoţitorii copiilor sunt obligaţi să facă dovada vârstei acestora, cu un act oficial: certificat de naştere, paşaport, etc.

Facilităţile arătate se acordă şi copiilor, care urcă din puncte de oprire fără vânzare de bilete, caz în care biletele cu reducere se emit în tren de personalul de tren.

Daca urc intr-o gara fara casa de bilete pretul biletului este din tabelul de bilete cumpărate in tren?

Calatorii care se urca din statii fara case de bilete vor achiziţiona legitimatii calatorie de la personalul de tren, la tarif de casa.

Călătorii care urcă în tren, fără legitimaţii de călătorie (deşi în staţia de urcare exista posibilitatea procurării acestora), cu legitimaţii de călătorie incomplete sau cu legitimaţii de călătorie care nu sunt valabile, pot obţine bilet de la personalul de tren, conform tarifului de taxare în tren, fără a beneficia de reducerile tarifare, la care în mod normal ar avea dreptul (elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, persoane cu handicap, etc). Acest tarif este mai mare decât tariful de la casa de bilete.

Persoanele cu handicap si insotitorii lor beneficiaza de reduceri tarifare pe rutele dumneavoastra, conform legii ?

https://regiocalatori.ro/conditii-transport-reglementari-proprii-Regio Calatori

Călătoria  beneficiarilor Legii nr. 448/2006, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

Pot beneficia de transport gratuit, cu tren regio sau interregio, clasa 2, pe baza biletelor de călătorie dus – întors gratuite, eliberate de DGASPC:

  • persoanele cu handicap (titularii legitimaţiei de persoană cu handicap).
  • însoţitorul persoanelor cu handicap (călătoresc numai însoţindu-l pe titular);
  • asistenţii personali ai persoanelor cu handicap (pot călători fără să însoţească persoana cu handicap şi se legitimează cu actul de identitate).

Pentru a călători gratuit pe calea ferată, beneficiarii Legii 448/2006, vor prezenta biletul de călătorie gratuit acordat în baza Legii 448/2006.

Atat in cazul calatoriei cu un singur trencat si cu 2 sau mai multe trenuri succesive se vizeaza biletul gratuit prezentat de calator, se emite biletul gratuit facilitati si se retine un singur cupon statistic.

Copiii cu vârsta până la 5 ani, beneficiari ai Legii 448/2006, călătoresc gratuit fără bilet, dacă nu solicită loc separat sau cubilet de călătorie gratuit, bifat cu ,,X” la menţiunea “titular”, dacă se solicită loc separat. La biletele de călătorie eliberate pentru însoţitorii copiilor cu vârsta pâna la 5 ani, se va bifa cu ,,X” căsuţa ,,însoţitor” şi se va înscrie în dreptul acesteia menţiunea ,,copil 0-5 ani” atât pe biletul propriu-zis, cât şi pe cupoanele statistice.

Pensionari pot calatori cu trenurile Regio Calatori cu cupoanele talon primite pentru transport??

Pensionarii beneficiază de o reducere de 50{94f3dadc0d9cd46b9973569b20d95995dff94e29e5b7d00adf4c1617f5a9b30f} pe calea ferată, la clasa 2, cu trenurile de rang regio si interregio, cu observaţia că tichetul de rezervare se achită integral. De reducerile arătate beneficiază şi soţul sau soţia titularului, după caz, în limita călătoriilor la care are dreptul titularul, nefiind necesară prezenţa titularului la efectuarea călătoriei.

Actul care conferă dreptul la facilitate este talonul special de călătorie, care este format din: talonul de pensie, 6 cupoane talon detaşabile şi 6 cupoane-anexă detaşabile, toate de culoare roşie. Pentru calatoria cu 2 sau mai multe trenuri succesive se retine un singur cupon talon.

Informatia completa o gasiti aici


Va rog sa-mi comunicati daca la cursele dvs se pot prelua pachete ?

Raspunsul este negativ; cu trenurile societatii Regio Calatori nu se poate efectua transport de mesagerie.

Sunt beneficiar al DL118/90. Cum procedez in situatia in care doresc sa calatoresc cu doi operatori de transport feroviar, insa sa folosesc doar un cupon talon

Vă informăm că SC Regio Calatori SRL Brasov respectă şi aplică legislatia pentru serviciile de transport feroviar de călători. În conformitate cu prevederile legale este necesar cate un cupon pentru fiecare operator.

Se poate amana un bilet in aceeasi zi in care este plecarea, pentru alta perioada?

Amânarea călătoriei

Călătorul care şi-a procurat o legitimaţie de călătorie, valabilă pentru un anumit tren, în cazul în care nu poate pleca cu trenul respectiv, indiferent din ce motive, poate amâna călătoria, până cel mai târziu a doua zi, la trenul pentru care posedă legitimaţia de călătorie.

La solicitarea călătorului, amânarea se poate aproba, până cel mai târziu a cincea zi, la ora 24,00, de şeful unităţii sau înlocuitorul său (exemplu: pentru un bilet valabil în 07.08. amânarea se poate face până cel mai târziu 12.08.)

Prin amânarea călătoriei, nu se prelungeşte valabilitatea legitimaţiilor de călătorie.

Viza de amânarea călătoriei nu anulează dreptul de întrerupere acordat de legitimaţia de călătorie respectivă.

În situaţia în care călătoria amânată, se va face cu un tren de rang inferior, legitimaţia de călătorie este valabilă, fără a da dreptul la restituirea diferenţelor de tarif.

În situaţia în care călătoria amânată, se va face cu un tren de rang superior sau la clasă superioară, este obligatorie achitarea diferenţelor tarifare.

Adăugați o întrebare

Utilizați formularul următor pentru a trimite o întrebare nouă

Fill in your email address